Kapusta z pomidorami

Reklama

Opis przygotowania

Główkę kapusty obrać z wierzchnich liści,opłukać.
poszatkować niezbyt drobno,włożyć do garnka.
Do kubka włożyć rozkruszoną kostkę bulionową knorr,zalać wrzątkiem rozpuścić wlać do kapusty.
Wlać jeszcze 3 kubki wrzątku gotować na małym
ogniu.W międzyczasie obrać i pokroić w ćwierć
talarki dwie cebule,dodać do kapusty.Po upływie
około pół godziny dodać łyżkę smalcu i czubatą
łyżkę Vegety.Gdy kapusta jest już miękka,odlać
pół kubka sosu dodać dwie łyżki koncentratu
pomidorowego ,wymieszać wlać do kapusty.Całość
wymieszać,gotować jeszcze 15 minut.

Składniki

  • 1 średniej wielkości główka kapusty2 cebule
  • 1 kostka bulionu wołowego Knorr
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka Vegety
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego 30%

Podobne przepisy do Kapusta z pomidorami