Karkówka z grilla

Reklama

Opis przygotowania

Umyć i osuszyć karkówkę. Cebulę i czosnek przecisnąć przez praskę do czosnku lub bardzo drobno posiekać. Rozetrzeć z dużą szczyptą soli. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, dodać cebulę z czosnkiem. Plastry karkówki moczyć w marynacie i posypać każdy z obu stron przyprawą do karkówki. Ułożyć mięso w dowolnym naczyniu i zalać pozostałą marynatą. Wstawić na noc do lodówki. Osączyć z zalewy i piec na grillu z obydwu stron. Mięso jest na prawdę bardzo soczyste i smaczne.

Składniki

  • 10 plastrów karkówki 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku - dużych
  • 3/4 szklanki oliwy
  • 2 łyżki stołowe octu balsamicznego
  • przyprawa do karkówki
  • sól

Podobne przepisy do Karkówka z grilla