Mintaj zapiekany z serem

Reklama

Opis przygotowania

Ryby rozmrozić, opłukać, osączyć i posypać curry, pieprzem cytrynowym i solą. Wstawić na chwilę do lodówki. Ryby panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju. Przełożyć do posmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, na każdym kawałku ryby położyć po 2 plastry pieczarki i posypać żółtym serem. Zapiec w temp. 200 stopni ok. 15 minut, aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni.

Składniki

  • 1 kg mrożonych filetów z mintaja 20 dag żółtego sera np. goudy
  • 2 duże pieczarki
  • 3-4 szczypty curry
  • 3-4 szczypty pieprzu cytrynowego
  • sól
  • 2 jajka do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Mintaj zapiekany z serem