Kasza gryczana z warzywami

Reklama

Opis przygotowania

– Kaszę wsypujemy do miski, doprawiamy i mieszamy, przykrywamy, aby była ciepła.
– Na oliwie z oliwek extra vergine podsmażamy posiekany czosnek, gdy zacznie pachnieć dodajemy umytą i oczyszczoną paprykę (pokrojoną w paski) oraz cukinie (pokrojone w półplastry), mieszamy i dusimy, aż będą al dente
– Pomidory umyte i obrane ze skóry kroimy w kostkę o dodajemy do warzyw razem z ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Mieszamy i dusimy kwadrans, aż sos będzie gęsty i warzywa miękkie. Warzywa układamy na kaszy ozdabiamy różyczkami kalafiora.

Składniki

  • woreczek ugotowanej prażonej kaszy gryczanej 2 cukinie
  • papryka czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 pomidory paprykowe
  • kilka różyczek ugotowanego kalafiora
  • 2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine

Podobne przepisy do Kasza gryczana z warzywami