Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej

Reklama

Opis przygotowania

Umyte i osuszone liście kapusty szatkujemy, wrzucamy do miski.
– Warzywa myjemy, pomidory obieramy ze skórki, a z papryk usuwamy gniazda nasienne. Pomidory kroimy w kostkę, a ogórki i papryki w słupki. Dodajemy do miski razem z osączonymi: kukurydzą i fasolą. Na sam koniec dodajemy natkę, por. Wszystko polewamy sosem z oliwy z oliwek extra vergine połączonym z solą i pieprzem, mieszamy rękami, schładzamy.

Składniki

  • Składniki:
  • mała kapusta pekińska lub 1/2 dużej
  • 3 pomidory
  • 3 ogórki gruntowe
  • papryka: zielona, czerwona i żółta
  • łyżka posiekanej natki
  • łyżka posiekanej łodygi pora
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • sól, pieprz

Podobne przepisy do Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej