Kawa mrożona toffi

Reklama

Opis przygotowania

Zalej rozpuszczalną kawę gorącą wodą, dosłódź do smaku, dodaj mleko, a następnie ostudź i wstaw do lodówki. Kiedy napój odpowiednio się schłodzi (rada dla „niecierpliwych”: możesz skorzystać z zamrażalnika!), wlej do wysokiej szklanki i dodaj 2-3 gałki lodów. Następnie dodaj do naparu trochę syropu toffi, skruszone kostki lodu i kieliszek adwokata albo ajerkoniaku (wzbogacą smak i aromat Twojej Ice Coffee). Nałóż bitą śmietanę na napój i zetrzyj na niego czekoladę lub cukierki krówki firmy WAWEL. Smacznego!

Składniki

  • czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej np: Prima Finezja1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki mleka (nie mniej niż 2% tłuszczu)
  • 2 łyżeczki cukru
  • lody toffi
  • bita śmietana
  • syrop toffi
  • kieliszek adwokata lub ajerkoniaku
  • 2 kostki lodu
  • Cukierki krówki lub czekolada firmy WAWEL

Podobne przepisy do Kawa mrożona toffi