1. Biszkopt ciemny: ubić białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać, dodać mąkę, kakao, proszek, lekko wymieszać wlać do foremki i piec. Biszkopt jasny: ubić białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać, dodać mąkę, proszek, lekko wymieszać wlać do foremki i piec.
2. Krem: z mleka, cukru i mąki ugotować budyń, utrzeć masło dodawać zimny budyń, utrzeć do białości. Podzielić masę na trzy części.
3. Galaretki agrestowe rozpuścić w 3,5 szklanki wody, i dwie pomarańczowe w 3,5 szklanki wody.
4. Na jasny biszkopt dać jasną część masy, na masę dać wykrojone literatką kółka z ciemnego biszkoptu, dookoła kółek poukładać winogrona i to zalać zieloną krzepnącą galaretką, wstawić do lodówki niech zastygnie, na winogrona zalane galaretką rozsmarować drugą część masy, na masę położyć ciemny placek z wykrojonymi dziurkami, do każdej dziurki dać połówkę brzoskwini, przekrojonym do dołu, na to dać trzecią część masy, na masę rozłożyć odsączone mandarynki i zalać je krzepnącą galaretką pomarańczową.