KEBAB NA FRYTKACH

Reklama

Opis przygotowania

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę
Wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, dodajemy przyprawę kebab-gyros, paprykę, sól i pieprz.
Smażymy na złoty kolor.
Gdy mięso jest gotowe, nakładamy na talerze gorące frytki, na frytki pierś z kurczaka, majonez, kapusta pekińska, pomidory, sos czosnkowy, kapusta i to polać keczupem.

Składniki

  • 600 g frytki usmażone na oleju,pieprz,
  • sól,
  • papryka słodka,
  • sos czosnkowy,
  • keczup,
  • majonez,
  • przyprawa -kebab - gyros,
  • 2 szt duże pomidory świeże pokrojone w talarki,
  • 400 g piersi drobiowe pokrojone w kostkę,
  • 0,5 główki kapusta pekińska cienko pokrojona,
  • tłuszcz do smażenia mięsa

Podobne przepisy do KEBAB NA FRYTKACH