Ketchup "Kasi"

Reklama

Opis przygotowania

Cebulę obrać pokroić na ćwiartki, sparzyć i osączyć.
czosnek obrać.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Usunąć gniazda nasienne z papryczek . Gotować warzywa przez godzinę najpierw na dużym, a potem na małym ogniu. Następnie przetrzeć przez sito dodać przyprawy i gotować jeszcze 30 min. Dolać olej i ocet winny włożyć czosnek, wymieszać, zdjąć garnek z ognia , przykryć i odstawić. Po 15 minutach zagotować , czosnek wyjąć. Gorący przecier przelać do słoików.

Składniki

  • 2 kg pomidorów2 ostre papryczki
  • 70 dkg cebuli
  • 2 główki czosnku
  • szklanka octu winnego
  • 4 łyżki cukru
  • 3 płaskie łyżeczki zmielonego pieprzu
  • po pół łyżeczki zmielonego ziela angielskiego
  • goździków
  • cynamonu
  • imbiru
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki soli

Podobne przepisy do Ketchup "Kasi"