Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na bezę, dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy na koniec mąka z proszkiem do pieczenia.
wylewamy do formy i pieczemy do 15 min w temp 150st.
Galaretkę agrestową i 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody i gęstniejącą łączymy z 600ml śmietany kremówki, wylewamy na zimne ciasto i jak zastygnie zalewamy galaretką wiśniową. Na zastygniętą wiśniową wylewamy ubitą resztę śmietany z galaretką cytrynową i 1 łyżeczką żelatyny rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody,na koniec na zastygnięte ciasto galaretka pomarańczowa.
Przepis jest na tortownicę, ale dziewczyny zrobiły na formie prostokątnej i dzięki temu uzyskały fajny efekt kolorowych pasków. Wszystkie uczą się w matematyczno – fizycznej klasie i dlatego się śmiejemy że podeszły do tego matematycznie i obliczyły wysokość warstw.