Kolorowe zapiekanki

Reklama

Opis przygotowania

Pieczarki i paprykę drobno pokroić. Cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki, paprykę i cebulkę.

Podsmażyć. Szynkę i salami pokroić w drobniutką kosteczkę, dodać starty ser, pieczarki wraz z papryką i cebulką, ketchup, majonez, śmietanę, serek ziołowy, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Kromki chleba posmarować cienko masłem lub margaryną. Każdą kromkę posmarować dość grubo przygotowaną masą.

Ułożyć na blasze na papierze do pieczenia. Piec 15 minut w temp. 200°C.

Składniki

  • 8 kromek chlebaOkoło 100g gotowanej szynki
  • Około 100g salami
  • Masło lub margaryna
  • 5 – 6 pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 – 5 łyżek pikantnego ketchupu
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 200g startego sera żółtego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • Łyżka serka z ziołami (np. Almette)
  • 2 łyżki majonezu
  • Sól, pieprz

Podobne przepisy do Kolorowe zapiekanki