Parówkowa potrawka

Reklama

Opis przygotowania

Cebule posiekać i podsmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Parówki pokroić w talarki, dodać do cebuli, dusić pod przykryciem około 5 minut. Pomidory, cukinię, pieczarki i porę pokroić w niewielką kostkę. Warzywa dodać do parówek. Wszystko razem dusić pod przykryciem około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Całość posypać startym żółtym serem i poczekać aż się rozpuści. Podawać na gorąco z chlebem lub bułką.

Składniki

  • 8 parówek3 duże pomidory
  • 1 mała cebulka
  • Łyżka masła
  • Olej
  • Sól, pieprz
  • Żółty ser
  • 1 mała cukinia
  • Kilka pieczarek
  • 1/2 pory

Podobne przepisy do Parówkowa potrawka