Kotlety p. Krysi

Reklama

Opis przygotowania

Schab pokroić na 5 kotletów. Rozbić je cienko, nie przerywając mięsa. Posypać vegetą i pieprzem. Kapustę ugotować na miękko, odcisnąć dobrze i wystudzić. Cebulę pokroić w kosteczkę i przesmażyć na oleju z dodatkiem łyżeczki masła. Dodać starkowane na jarzynowej tarce pieczarki. Smażyć do odparowania soku. Połączyć z kapustą i dobrze razem przesmażyć.doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Na każdy kotlet nakładać porcję farszu. Zawinąć roladki, panierować w jajku i bułce. Smażyć na oleju z dodatkiem masła na złoty kolor. Kiedy już będą rumiane wstawić na 10 min. do dobrze nagrzanego piekarnika, aby "doszły". SMACZNEGO!

Składniki

  • 40 dag kapusty kiszonej30 dag pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka
  • 0,5 szkl. mleka
  • bułka tarta
  • vegeta, majeranek, sól, pieprz
  • olej
  • masło

Podobne przepisy do Kotlety p. Krysi