Kotlety schabowe ala nugetsy

Reklama

Opis przygotowania

Schab podzielić na kotlety ,delikatnie rozbić tłuczkiem ,posypać jarzynką,przyprawą do mięsa i oregano,zostawić w lodówce na 2-3 godz.
Panierka
Obie mąki wymieszać z curry i papryką .
Jajka
Jajka ubić z solą i sodą .
Mięso panierować :panierka-jajko-panierka .
Kotlety smażymy na złoty kolor i możemy podać od razu lub przełożyć do naczynia z pokrywką na kilka minut ,wtedy panierka nam się ładnie "napuszy".

Składniki

  • 60-70 dag schabu 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • szczypta soli
  • szczypta sody
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 5 łyżeczek przyprawy do mięsa
  • 2 łyżeczki jarzynki
  • do smaku oregano
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Kotlety schabowe ala nugetsy