Ciasto jasne:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijając dodawać kolejno po jednym żółtku, obie mąki z proszkiem i proszek cappuchinowy.
Ciasto Ciemne:
Ciasto ciemne ubijamy tak samo jak ciasto jasne, tylko zamiast cappuchino dodajemy kakao.
Wykonanie:
Blaszkę o wymiarach ok. 26×21 cm wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać do niej łyżką na przemian jasne i ciemne ciasto tak aby powstał" łaciaty" blat.
Blaszkę wstawić do piekarnika o temp. 190 st.C. i piec około 40 minut.
Po ostygnięciu ciasto przekroić na dwa blaty.
Masa:
Z mleka odlać pół szklanki i roztrzepać w nim obie mąki i żółtka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Na gotujące się wlać powoli mieszankę mączną i ciągle mieszając ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z margaryną.
Sposób przełożenia:
pierwsza część ciasta>>3/4 masy>>druga część ciasta>>pozostała część masy>>dowolnie udekorować.