Do przygotowania tej potrawy potrzebujemy dwie patelnie.
Zaczynamy od przygotowania piersi kurczaka. Sprawdzamy aby nie miały kostek i włókien, jeśli mają dokładnie odkrajemy. Myjemy pod bieżącą wodą kroimy na mniejsze kawałki i jak są troszeczkę za grube, rozbijamy. Następnie solimy pieprzymy i nacieramy papryką. Odkładamy na chwilkę aby się przegryzło.
Pora myjemy dokładnie pod bieżącą wodą, kroimy w krążki. Rozgrzewamy na patelni olej i wrzucamy pokrojony por, blanszujemy.
Podczas gdy por nam się blanszuje smażymy kurczaka. Tak aby wszytko było gotowe w jednym momencie.
Gdy por zmięknie wlewamy śmietanę i wkładamy ser, delikatnie podgrzewamy aby nam się wszytko zagotowało i rozpuściło.
Efekt jak widać na zdjęciu a smak, pikantnego kurczaka łagodzi delikatny por rozpływający się w ustach.