Kurczaka umyć osuszyć,natrzeć solą i pieprzem.
Nadzienie :wątróbkę zmielić,dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę,utrzeć 2 spore łyżki
masła z dwoma żóltkami,dodać do nadzienia,z dwóch
białek ubić pianę dodać do nadzienia wymieszać.Jeżeli nadzienie jest za rzadkie zagęśćić bułką tartą,dodać posiekaną natkę
pietruszki,posoić i doprawić pieprzem do smaku.
nakładać do kurczaka nie zadużo ponieważ nadzienie
rośnie i porozrywa zaszycie kurczaka.Rozcięcia
spiąć wykałaczkami i przewiązać nitką.Ulożyć
w ząroodpornym naczyniu podać niewielką ilością
wody i piec 1,5 godziny w temperaturze 205 st,C
na 20 minut przed uplywem czasu pieczenia zdjąć
przykrycie w celu zarumienienia skórki.