Kruche z budyniem i malinami

Reklama

Opis przygotowania

1. Wszystkie składniki (prócz kakao) zagnieść. Podzielić na 3 części, do 1 dodać kakao. Jedną jasną część wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną kaszką manną formę. Pozostałe kawałki ciasta włożyć na godz. do zamrażalnika. Na wylepioną blaszkę zetrzeć ciemne ciasto.

2. Na ciemne ciasto wyłożyć maliny. Na mleku ugotować budynie, gorące wyłożyć na owoce. Na wierzch zetrzeć jasne ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 160st.

Składniki

  • CIASTO: 3 szkl. mąki pszennej,
  • 4 żółtka,
  • cukier waniliowy,
  • 1/2szkl. cukru,
  • 2 łyżki śmietany,
  • kost. margaryny,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżki kakao.
  • DODATKOWO:
  • 35 dag malin,
  • 2 budynie o smaku gumy do żucia z cukrem,
  • 3/4 l mleka.

Podobne przepisy do Kruche z budyniem i malinami