Tort My Little Pony

Reklama

Opis przygotowania

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia, a na końcu dodać mąkę, wymieszać. Tak samo zrobić drugi biszkopt, tylko dodać barwnik czerwony (szczypta).

Upiec 2 biszkopty.

Masy zrobić według przepisu na opakowaniu.
Do wysokiego naczynia wlać schłodzony jogurt i mleko.
Chwilę miksować. Wsypać zawartość torebki i miksować przez 3 minuty.

Do masy truskawkowej dodać truskawki pokrojone w plasterki.

Przekroić ostudzone biszkopty, nasączyć herbatą z cytryną, przełożyć masami. Na końcu jak zostanie masy, dodać barwnik różowy. Masą różową posmarować cały tort, na wierzchu położyć opłatek, docisnąć. Udekorować płatkami migdałowymi i bezami.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Składniki

  • Krem cytrynowy DelectaKrem truskawkowy Delecta
  • Jogurt 150 g
  • Mleko 250 g
  • Wydruk na opłatku kucyki ponny
  • Herbata z cytryną do nasączenia biszkoptu
  • Biszkopt:
  • Jajka 3 szt
  • Mąka 1 szkl
  • Cukier ½ szkl
  • Cukier waniliowy
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Truskawki 20 dag
  • Dodatkowo bezy kolorowe
  • Migdały
  • Barwnik spożywczy różowy

Podobne przepisy do Tort My Little Pony