Łosoś zapiekany z koperkiem

Reklama

Opis przygotowania

Kazdy kawalek ryby skarapiamy sokiem z cytryny,lekko solimy i posypujemy koperkiem.Porcje kladziemy na kawalkach folii aluminiowej,dokladamy po lyzeczce masla i szczelnie zawijamy.Pieczemy ok 30 min w tem 180 stopni.Przed samym podaniem przygotowujemy sos do polania,pokrojone w plasterki pieczarki szybko przesmazamy na oliwie z oliwek,dodajemy smietane i musztarde , chiwilke mieszamy na patelni,az sos zacznie sie gotowac.

Składniki

  • 4 kawalki surowego lososiasuszony koperek
  • 4 czubate lyzeczki masla
  • sol
  • sok z cytryny
  • 4-5 pieczarek
  • oliwa z oliwek
  • 3 lyzki kwasnej gestej smietany
  • 1 lyzeczka musztardy
  • folia aluminiowa

Podobne przepisy do Łosoś zapiekany z koperkiem