Makaron łososiowo-pieczarkowo-brokułowy

Reklama

Opis przygotowania

Makaron ugotowac w lekko osolonej wodzie z dodatkiem lyzki oliwy z oliwek.Odcedzic.Pieczarki oczyscic,umyc i pokroic Brokula podzielic na rozyczki,umyc i rowniez ugotowac w lekko osolonej wodzie,uwazajac by nie rozgotowac.Cebule pokroic w polkrazki,wrzucic na patelnie rozgrzana z trzema lyzkami oliwy,gdy cebula sie zeszkli dorzucic pokrojone pieczarki,dusic tak dlugo az pieczarki beda miekkie i zarumienione(mozna podlac woda)Lososia odsaczyc.Makaron wymieszac delikatnie z pieczarkami i cebula,dodac lososia oraz brokuly,wymieszac ponownie,doprawic wedlug swojego smaku i na koncu posypac natka.Smacznego:)

Składniki

  • 500 gr makaronu w dowolnym ksztalcie(u mnie rurki)400 gr pieczarek
  • 1 duzy brokul
  • 1 puszka lososia (u mnie 418 gr)
  • 1 duza cebula
  • 2-3 male zabki czosnku
  • posiekana natka pietruszki lub kolendry
  • sol,pieprz oraz sok z cytryny do smaku
  • oliwa z oliwek

Podobne przepisy do Makaron łososiowo-pieczarkowo-brokułowy