Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta

Reklama

Opis przygotowania

– Makaron gotujemy al dente 5 minut. Odcedzamy. Płuczemy w zimnej wodzie.
– Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy rozmrożony szpinak i dusimy przez 10 – 12 minut. Pod koniec gotowania dodajemy cienko pokrojone plasterki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.
– Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy makaron wcześniej ugotowany. Mieszamy delikatnie, w razie potrzeby dodajemy przyprawy. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, z pokruszoną fetą i startą skórką pomarańczy.

Składniki

  • 250 g makaronu orzo (w kształcie przypomniającym ryż)200 g mrożonego szpinaku (liście)
  • 150 g sera feta
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • starta skórka z 1/4 pomarańczy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta