Makaron z camembertem i pomidorkami

Reklama

Opis przygotowania

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Przelać zimną wodą.
Natkę pietruszki, bazylię, czosnek i parmezan zmiksować z oliwą i sokiem z cytryną.
Śmietanę wymieszać z ziołową mieszanką, a następnie dodać do makaronu (nie może być gorący!). Camembert pokroić w paski, a pomidorki na mniejsze cząstki i dodać do makaronu.
Wszystko razem wymieszać i od razu podawać.

Składniki

  • 20 -25 dag makaronu (dowolny kształt)4-5 średnich pomidorki
  • 1 krążek sera Camembert lub Brie
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 i 1/2 szklanki świeżej bazylii
  • 1/2 szklanki świeżej pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżki soku z cytryny
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 1/4 szklanki parmezanu

Podobne przepisy do Makaron z camembertem i pomidorkami