Makaron z kalafiorem

Reklama

Opis przygotowania

-Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
-Czosnek i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni na 2 łyżkach masła.
-Do tego dodajemy rozdrobniony kalafior i 5 łyżek wody. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
-Po tym czasie wlewamy śmietanę, a po chwili pastę pomidorową.
-Wszystko zagotowujemy, doprawiamy solą, pieprzem i curry.
-Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem.

Składniki

  • 1/2 opakowania makaronu grubego (kolanka, muszelki, świderki itd.)1/2 małego kalafiora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek wody
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1/3 szklanki pasty pomidorowej
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • 1/2 szklanki tartego sera żółtego

Podobne przepisy do Makaron z kalafiorem