MAKARON Z OLIWKAMI, PAPRYKĄ I POMIDORAMI

Reklama

Opis przygotowania

Makaron ugotować wg przepisu al dente.
Na patelni rozgrzać oliwę z masłem i smażyć czosnek ok. 30 sekund. Dodać papryki i dusić ok. 5 minut mieszając. Następnie dodać pomidorki, oregano oraz oliwki i dusić ok. 5 minut. Doprawić solą i pieprzem, dodać rukolę i dusić aż zmięknie. Wymieszać z makaronem i podawać od razu.

Składniki

  • 1 paczka makaronu penne2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 zielona i 1 czerwona paryka pokrojona w plastry
  • ok. 10 pomidorków koktailowych przekrojonych na pół
  • 1 łyzka oregano
  • 2 łyżki czarnych oliwek bez pestek
  • 75 g rukoli

Podobne przepisy do MAKARON Z OLIWKAMI, PAPRYKĄ I POMIDORAMI