Malinowe cudo

Reklama

Opis przygotowania

1. Galaretkę rozpuścić w 450ml wrzątku, przestudzić. Kremówkę ubić z cukrem, ubijając, powoli wlewać galaretkę. Schładzać, aż stężeje.

2. Wiórki zagotować z mlekiem, gdy zgęstnieje ostudzić. Masło utrzeć z pudrem, dodawać po łyżce kokosu.

3. Na dnie tortownicy o średnicy 28 cm wyłożyć biszkopty, na to masę I, masę II. Na wierzchu ułożyć maliny. Galaretkę rozpuścić w 1/2l wrzątku, tężejącą wylać na maliny, schłodzić.

Składniki

  • MASA I: 500g kremówki,
  • galaretka cytrynowa,
  • 3 łyżki cukru pudru.
  • MASA II:
  • 2 szkl. mleka,
  • 25 dag wiórków kokosowych,
  • kost. masła (25dag),
  • 1/3 szkl. cukru pudru.
  • PONADTO:
  • 30 dag malin,
  • 15 dag podłużnych biszkoptów,
  • tabliczka mlecznej czekolady,
  • galaretka malinowa.

Podobne przepisy do Malinowe cudo