Matias pod Kołderką

Reklama

Opis przygotowania

► Matiasy pokroić na kawałki i ułozyć na talerzu, cebulę pokroić w kostkę, dodać musztardę, olej i wszystko razem wymieszać z powstałą masą obłozyć śledzie.

► Następnie majonez połączyć z śmietaną, pokrojoną natką pietruszki i gotowym sosem polać z wierzchu. Na samym końcu górę obłożyć pokrojonymi w większe kawałki lub małą kostkę na twardo ugotowanymi jajkami.

Składniki

  • 4 Płaty matiasów3 Jajka
  • 2 Średnie cebule
  • 2 Łyżki oleju
  • 2 Łyżki musztardy
  • 4 Łyżki majonezu
  • 2 Łyżki śmietany ( słodkiej )
  • Pęczek natki pietruszki

Podobne przepisy do Matias pod Kołderką