Medaliony Wieprzowe z Podsmażaną Cebulką

Reklama

Opis przygotowania

► Polędwiczki pokroić w 2 cm medaliony, umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i obtoczyć w mące, obsmażyć na klarowanym maśle z dwóch stron na złoty kolor. Cebulę pokroić w piórka.

► Podsmażone medaliony przełożyć na talerzyk, do tłuszczu wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę i smażyć kilka minut, pod koniec dodać podsmażone medaliony i dusić jeszcze kilka minut pod przykryciem, od czasu do czasu podlewać ciepłą wodą.

Składniki

  • 700 gr. Polędwiczek wieprzowychTłuszcz do smażenia ( masło klarowane )
  • 1 Duża cebula
  • Mąka pszenna
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Medaliony Wieprzowe z Podsmażaną Cebulką