Mielone z serem

Reklama

Opis przygotowania

Ser żółty zetrzeć na tarce. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Mięso wymieszać z cebulą, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Z masy formować placuszki, na środek każdego placka nałożyć trochę sera i skleić brzegi kotlecika. Formować podłużne kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Składniki

  • 0,5 kg mielone mięso, 1 szt cebula,
  • 1 szt jajko,
  • 1 szt bułka czerstwa,
  • tłuszcz,
  • bułka tarta,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 200 g ser żółty

Podobne przepisy do Mielone z serem