Młoda kapusta na pomidorowo

Reklama

Opis przygotowania

1. Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w kostkę, wkładamy do garnka;
2. Dodajemy masło, pokruszoną kostkę rosołową, vegete, zalewamy 300 ml wody i dusimy pod przykryciem do miękkości;
3. Dodajemy przecier pomidorowy, śmietanę wymieszaną z mąką i odrobiną wody, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze chwilę;
4. Koperek drobno kroimy i dodajemy do kapusty.

Składniki

  • 1 młoda kapustaduża cebula
  • 1/4 kostki masła
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • 2 łyżeczki vegety
  • pęczek koperku

Podobne przepisy do Młoda kapusta na pomidorowo