Moja zupa pomidorowa

Reklama

Opis przygotowania

Do 2 litrów wody włożyć kurczaka, pokrojonego pora, starkowane pozostałe warzywa i przyprawy (1listek laurowy, 2 ziela ang., 5 ziarenek pieprzu) i 1 ząbek czosnku. Ugotować prawie na miękko. Wyjąć warzywa. Pomidory zmiksować, dodać do wywaru i gotować jeszcze chwilę. Zaprawić śmietaną, ew, doprawić przyprawami. Podawać z ugotowanym oddzielnie ryżem lub cienkim makaronem.
SMACZNEGO!

Składniki

  • 1 mała ćwiartka z kurczaka1 marchewka
  • biała część pora
  • 1 mała pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 małe puszki pomidorów w zalewie w tym jedna z ziołami
  • śmietana
  • ugotowany osobno cienki makaron lub ryż
  • 1 ząbek czosnku

Podobne przepisy do Moja zupa pomidorowa