MURZYNEK

Reklama

Opis przygotowania

Masło, mleko, cukier, kakao podgrzać, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i chwilę pogotować. Odlać pół szklanki na polewę. Wystudzić. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Do wystudzonej masy dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Dodawać żółtka, zmiksować, potem dodać białka i wszystko wymieszać. Ciasto wylać na prostokątną blachę posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Piec ok 45 minut. Po wystudzeniu polać odłożoną i podgrzaną polewą.

Składniki

  • 1 kostka masła2 szklanki mąki
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 4 jajka
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Podobne przepisy do MURZYNEK