Ogórki w zalewie musztardowej

Reklama

Opis przygotowania

Ogórki dokładnie umyć, obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki. Słoiki umyć i osuszyć, następie ułożyć
pokrojone ogórki.

4 szklanki wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
3 łyżki soli
5 łyżek musztardy
5 liści laurowych
10 ziarenek pieprzu
10 ziarenek ziela ang
20 ziarenek gorczycy
Wszystkie w/w składniki zagotować i zalać ułożone ogórki w słojach, następie pasteryzować 7 min.

SMACZNEGO

Składniki

  • 1 kg ogórków4 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki soli
  • 5 łyżek musztardy
  • 5 liści laurowych
  • 10 ziarenek pieprzu
  • 10 ziarenek ziela ang
  • 20 ziarenek gorczycy

Podobne przepisy do Ogórki w zalewie musztardowej