
CIASTO
Wszystkie składniki połączyć i wyrobić ciasto.
 Ciasto podzielić na 2 części.
MASA ORZECHOWA
Orzechy zalać szklanką mleka.
 Wsypać 3 łyżki cukru, chwilę gotować.
 Pozostałe mleko, cukier waniliowy i kaszę ugotować.
 Masło rozetrzeć z resztą cukru.
 Dodawać do masła, ostudzony krem.
 Na koniec dodawać masę orzechową, dobrze utrzeć.
POLEWA CZEKOLADOWA
Składniki połączyć i zagotować.
Jedną część ciasta rozwałkować, wyłożyć na natłuszczoną blaszkę.
 Piec przez około 20 minut w 180 stop.
 Drugą część ciasta rozwałkować, posmarować dżemem, pokroić na 3 części i zwinąć w roladki.
 Piec przez 25 minut.
 Galaretki przyrządzić według przepisu na opakowaniu. ja dałam cytrynowe.
 Płat ciasta posmarować kremem.
 Ułożyć roladki.
 Zalać tężejącą galaretką.
 Odstawić do stężenia.
 Ponownie posmarować kremem.
 Ułożyć biszkopty i polać polewą.