CIASTO
Wszystkie składniki połączyć i wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na 2 części.
MASA ORZECHOWA
Orzechy zalać szklanką mleka.
Wsypać 3 łyżki cukru, chwilę gotować.
Pozostałe mleko, cukier waniliowy i kaszę ugotować.
Masło rozetrzeć z resztą cukru.
Dodawać do masła, ostudzony krem.
Na koniec dodawać masę orzechową, dobrze utrzeć.
POLEWA CZEKOLADOWA
Składniki połączyć i zagotować.
Jedną część ciasta rozwałkować, wyłożyć na natłuszczoną blaszkę.
Piec przez około 20 minut w 180 stop.
Drugą część ciasta rozwałkować, posmarować dżemem, pokroić na 3 części i zwinąć w roladki.
Piec przez 25 minut.
Galaretki przyrządzić według przepisu na opakowaniu. ja dałam cytrynowe.
Płat ciasta posmarować kremem.
Ułożyć roladki.
Zalać tężejącą galaretką.
Odstawić do stężenia.
Ponownie posmarować kremem.
Ułożyć biszkopty i polać polewą.