Pączki angielskie Eli

Reklama

Opis przygotowania

Margarynę posiekać z mąką. Twaróg zmielić w maszynce do mięsa i dodać do posiekanej mąki z margaryną, wbić jajka, dodać cukier wanilinowy, sodę, spirytus i zagnieść gładkie ciasto.
Ciasto cienko rozwałkować i szklanką wyciąć krążki. W środku każdego wyciąć dziurkę (np. kieliszkiem lub zakrętką od butelki).
Olej rozgrzać w garnku, smażyć oponki po kilka sztuk z obu stron na rumiano. Osobno usmażyć wycięte środki oponek. Oponki odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Składniki

  • 1/2 kg twarogu 2 i 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 kostki margaryny Kasia
  • 3 jajka
  • 2 cukry waniliowe
  • 1 łyżka spirytusu lub octu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 litr oleju do smażenia
  • cukier puder do posypania

Podobne przepisy do Pączki angielskie Eli