Pasta jajeczna Pyzy

Reklama

Opis przygotowania

Jaja myjemy dokładnie i gotujemy na twardo. Studzimy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce. Cebulę, ogórka i szczypiorek drobniutko siekamy, dodajemy do jajek. Całość mieszamy z majonezem (nie za dużo, masa ma być łatwa do rozsmarowania, ale nie za rzadka), musztardą, doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami tabasco w/g własnego smaku. Smarujemy taką pastą kromki chleba, najlepiej ciemnego i zjadamy ze smakiem 🙂

Składniki

  • 5-8 jaj kurzych2-3 łyżki majonezu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 cebuli cukrowej
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • do smaku: sól, pieprz mielony, sos tabasco

Podobne przepisy do Pasta jajeczna Pyzy