Pasta kanapkowa z makreli i jabłek

Reklama

Opis przygotowania

Jajka gotujemy na twardo i studzimy w tym czasie obieramy dokładnie makrelę wędzoną ze skóry i ości, kroimy na kawałeczki. Cebulę, jabłko i jajka obieramy i kroimy drobno dodajemy do makreli. Pieczarki umyć i pokroić w drobną kosteczkę skropić sokiem z cytryny dodać do wcześniejszych składników. Ogórek kroimy drobno i dodajemy, solimy i pieprzymy, dodajemy oliwę-mała ilość, dokładnie mieszamy – dodajemy majonez (ja dodałam 2 łyżeczki). Taką pastę jest dobrze zrobić trochę wcześniej przed podaniem.

Składniki

  • 1 makrela wędzona średnia2 jajka
  • 3 pieczarki
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 cebula średnia
  • 1 jabłko lekko słodkawe
  • cytryna
  • sol, pieprz, oliwa z oliwek
  • majonez

Podobne przepisy do Pasta kanapkowa z makreli i jabłek