Zimną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym. Żelatynę zalać 1/2 szklanki wrzacego mleka lub wrzącej wody. Dokładnie rozpuścić, wymieszać łyżeczką( przestudzić) Wlać do śmietany, jeszcze chwilkę ubijać. Blaszkę o wymiarach 24×28 cm wyłożyć folią aluminiową. Wyłożyć masę do formy, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Galaretkę rozpuścić w 450 ml wrzacej wody. Ananasy odsączyć, ułożyć krążki na masie śmietanowej. Zalać wszystko tężejącą galaretką,(tężejącą galaretkę wlewamy na piankę łyżką) Odstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem, posypać tartą czekoladą. Na spód możemy ułożyć biszkopty i dopiero wyłożyć masę.