Pierogi z kapustą

Reklama

Opis przygotowania

1. Ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto, ciasto cienko rozwałkować, wykroić szklanką kółka, dawać po jednej łyżeczce farszu, skleić ciasto, układać na ściereczce i potem wrzucać do gotującej się wody (osolonej).

2. Farsz: pokroić kapustę w ćwiartki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić zimną wydusić drobno pokroić, dodać ser biały, usmażoną na margarynie cebulkę, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać

3. Masło rozpuścić, podsmażyć na złoty kolor, przed podaniem polewać pierogi masłem.

Składniki

  • CIASTO: 0,5 kg mąki, 2 jajka, woda,
  • FARSZ:
  • główka kapusty,
  • 30 dag sera białego,
  • 2 duże cebule,
  • 0,5 kostki margaryny,
  • pieprz, vegeta, maga,
  • masło,

Podobne przepisy do Pierogi z kapustą