Ruskie pierogi

Reklama

Opis przygotowania

1. Ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto, ciasto cienko rozwałkować, wykroić szklanką kółka, dawać po jednej łyżeczce farszu, skleić ciasto, układać na ściereczce i potem wrzucać do gotującej się wody (osolonej).

2. Farsz, ziemniaki obrać i ugotować, cebulę usmażyć na margarynie, ziemniaki podusić dokładnie dodać do nich cebulkę, pieprz sól i wydusić gdy lekko ostygną dodać biały ser i połączyć razem.

3. Masło rozpuścić, podsmażyć na złoty kolor, przed podaniem polewać pierogi masłem.

Składniki

  • CIASTO:0,5 kg mąki,
  • 2 jajka,
  • woda,
  • FARSZ:
  • ziemniaki 1 kg,
  • 2 duże cebulki,
  • 0,5 kostki margaryny,
  • 30 dag sera białego,
  • sól, pieprz,
  • masło do polania pierogów

Podobne przepisy do Ruskie pierogi