Pierś z indyka w śmietanie z kiełkami

Reklama

Opis przygotowania

Piersi pokroic w kostke, wrzucic na rozgrzana oliwe i smazyc kilka minut, dodac pokrojona drobno cebule, potem zabki czosnku, pieczarki, podlac winem i odparowac, posypac sola, pieprzem, czosnkiem niedzwiedzim, podlac bulionem i dusic ok 15 minut. Podlac smieana, wymieszac, dodac ugotowane kopytka, posypac natka pitruszki i podac z kiełkami lucerny.

Składniki

  • pierś z indykakiełki lucerny
  • natka pietruszki
  • czosnek niedzwiedzi
  • oliwa
  • 1/4 szkl wina białego wytrawnego
  • pieprz biały
  • Sól
  • kopytka gotowe
  • 250ml śmietany do sosów
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • 500ml bulionu
  • pieczarki kilka sztuk

Podobne przepisy do Pierś z indyka w śmietanie z kiełkami