Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce lub w maszynie do tarcia, wbijamy jajka, dodajemy mąkę do zagęszczenia masy i przyprawiamy do smaku. Smażymy placki na gorącym oleju, na całą patelnię. Mięso podsmażamy no tłuszczu,dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i posiekane grzyby, podlewamy niewielką ilością wody-ok.0,5 szklanki. Dodajemy mieszając śmietanę,musztardę,koncentrat,ketchup,sok z cytryny, magii i cukier, dusimy ok. 20 minut w razie konieczności podlewając wodą. Pod koniec duszenia doprawiamy oregano, wegetą, ostrą papryką, przyprawą sałatkową i mielonym pieprzem. Farsz powinien prawie całkowicie odparować i mieć lekko pikantno-kwaskowato-słodki smak. Nadzienie układamy na połowie placka, składamy na pół, posypujemy tartym serem, zapiekamy do rozpuszczenia sera i gorące polewamy ketchupem. Smacznego.