Drożdże kruszymy i zasypujemy cukrem do rozpuszczenia, zalewamy ciepłą wodą-ok. 1 szklanki, wbijamy jajka (temp. pokojowa), mieszamy i dosypujemy mąkę z niewielką ilością soli. Wyrabiamy gładkie ciasto pod koniec wyrabiania dodajemy ok. 0,5 szkl. oleju.Czekamy, aż ciasto ruszy. W międzyczasie przygotowujemy farsz, warzywa kroimy drobno i dusimy na niewielkiej ilości oleju, ananas kroimy drobno i dodajemy do warzyw. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy oddzielnie. Duszone podlewamy kilkoma łyżkami wody i sokiem z ananasa, dodajemy koncentrat pomidorowy,sok z cytryny, przyprawy, zioła i cukier.D o sosu z warzywami dodajemy smażoną kiełbasę i doprawiamy do smaku, dusimy do miękkości. Ciasto rozwałkowujemy na wielkość tacki do piekarnika, wykładamy farsz i posypujemy tartym serem. Pieczemy w temperaturze 180* do zrumienienia się pizzy i zrumienienia sera. Podajemy z ketchupem i uśmiechem. SMACZNEGO.