Grzyby oczyścić dokładnie, opłukać, osuszyć. Większe sztuki pokroić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, zeszklić posiekaną cebulę, dodać kurki, smażyć 10-15 min aż zmiękną, przestudzić. Do miski wlać kukurydzę, ziarna i zalewę, dodać jajka, mąkę, mleko, zieleninę, usmażone grzyby, czosnek i zieleninę. Dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć lekko lejącą konsystencję jak gęsta śmietana – jeśli będzie za rzadkie, dodać jeszcze trochę mąki. Doprawić dość obficie solą i świeżo zmielonym pieprzem. Kłaść łyżką porcje ciasta na rozgrzny olej i smażyć na złoto-brązowo z obu stron. Podawać na gorąco z dodatkiem pikantnego sosu pomidorowego i ogórkami małosolnymi, najlepiej własnej produkcji, oczywiście :-))) Z podanej ilości składników zrobimy ok.14 placuszków.