Poduszeczki

Reklama

Opis przygotowania

Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto i chłodzimy około 30 min,zimne ciasto rozwałkowujemy na stolnicy delikatnie podsypanej mąką na grubość 1 cm ,wycinamy kształt ciastek i smażymy na złoty kolor w gorącym oleju ,odsączamy na papierze i przed podaniem posypujemy pudrem.
Podczas smażenia z ciastek robi się taka poduszeczka którą możemy przy pomocy dekoratora do tortów z cienką końcówką nadziać podgrzanymi powidłami lub miękką ,ale nie lejącą nutellą ,ja użyłam nutellę śliwkową .

Składniki

  • 35 dag mąki 5 dag cukru
  • 5 dag masła
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka alkoholu
  • ćwierć szklanki gęstej śmietany
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Podobne przepisy do Poduszeczki