Princessa

Reklama

Opis przygotowania

Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian żółtka i mąkę zmieszaną z proszkiem. Dodać kakao. Piec 20 min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić.

"Princessy" drobno pokroić. Białka ubić z pudrem, dodać wiórki, orzechy i "Princessy". Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 min w temp. 180st. Wystudzić.

Mleko zagotować. Resztę składników (prócz margaryny) wymieszać i wlać do gotującego mleka. Ugotować masę budyniową. Ostudzić. Margarynę utrzeć na gładką masę, dodawać po łyżce budyniu. Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu, na to położyć bezę, wyłożyć resztę kremu i przykryć 2 ciastem.

Wszystkie składniki wymieszać i zagotować. Gorącą polewą polać ciasto. Posypać wiórkami lub orzechami.

Składniki

  • CIASTO: 5 jaj,
  • czubata szkl. mąki,
  • szkl. cukru,
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia,
  • płaska łyżka kakao.
  • BEZA:
  • 5 białek,
  • 20 dag wiórków kokosowych,
  • 20 dag cukru pudru,
  • 20 dag posiekanych orzechów włoskich,
  • 4 duże "Princessy" orzechowe.
  • KREM:
  • 6 czubatych łyżek cappuccino orzechowego,
  • 1/2 szkl. zimnej wody,
  • 5 żółtek,
  • 3 łyżki mąki,
  • szkl. cukru,
  • 1 1/2 szkl. mleka,
  • 2 kost. margaryny.
  • POLEWA:
  • 2 szkl. cukru pudru,
  • łyżka margaryny,
  • 4 płaskie łyżki kakao,
  • 6 łyżek gorącego przegotowanego mleka.

Podobne przepisy do Princessa