RAFAELLO Z KRAKERSAMI

Reklama

Opis przygotowania

Odlać 1 1/2 szklanki mleka i dodać do tego cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną – wymieszać. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń. Po ostudzeniu budyń utrzeć z masłem i wiórkami (1 1/2 paczki). przełożyć 3 warstwy (krakersy, masa, krakersy, masa, krakersy, masa), na wierzchu posypać pozostałymi wiórkami.

Składniki

  • 2 opakowania krakersów 1 litr mleka
  • 1 szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 żółtka
  • 2 paczki wiórków kokosowych
  • 1 1/2 kostki masła

Podobne przepisy do RAFAELLO Z KRAKERSAMI