Rolada jajeczno-szpinakowa z łososiem

Reklama

Opis przygotowania

Jajka ubić z solą i pieprzem. Żółty ser zetrzeć na wiórki i dodać do jajek. Masę wylać na blachę (36cmx36cm) wyłożoną papierem do pieczenia.

Rozmrożony i odciśnięty z wody szpinak wyłożyć na masę jajeczną. Piec w piekarniku w temp. 170 stopni Celsjusza przez ok. 15-20 min. Wystudzić.

Na omlecie rozsmarować serek, położyć plastry łososia i zwijać jak roladę. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce ok. 3h.

Składniki

  • 7 jajek20 dag żółtego sera
  • 40 dag szpinaku
  • 40 dag twarogowego serka naturalnego
  • 15 dag wędzonego łososia w plastrach
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Rolada jajeczno-szpinakowa z łososiem