Roladki z chrzanem i kapustą

Reklama

Opis przygotowania

Piersi dzielimy na 4 części krojąc je na połowę wzdłuż długości, rozbijamy tłuczkiem, dobrze pieprzymy i posypujemy jarzynka oraz przyprawą do gyrosa (po 1 stronie). Na części gdzie są przyprawy rozsmarowujemy 1 łyżeczkę chrzanu, dajemy kawałek sera żółtego i drobno posiekaną pekinkę. Składamy na pół i spinamy wykałaczkami. Czosnek rozgnieść i zmieszać ze szczyptą soli, nakładać na jedną część roladek, opruszyć to miejsce mąka i docisnąć. Następnie tradycyjnie panierujemy w jajku i bułce. Smacznego!

Składniki

  • porcja na 4 osoby:1 podwójna pierś kurczaka
  • przyprawa do gyrosa Knorr
  • 4 łyżeczki chrzanu
  • ok 15 dag sera żółtego
  • kilka listków kapusty pekińskiej
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 łyżki maki
  • 2 jajka
  • 6 łyżek bułki tartej
  • sól, pieprz, jarzynka
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Roladki z chrzanem i kapustą