Ruloniki z Karkóweczki :-)

Reklama

Opis przygotowania

Ja zrobiłam tak:

Karkówkę umyłam podzieliłam na 5 płatów i rozbiłam jak na kotlety.
W Każdy plaster porządnie wtrałam marynatę do mięsa wieprzowegoi czosnek granulowany.
Zawinełam w folie aluminiową i włożyłam na noc do lodówki żeby mięsko wchłoneło przyprawy.
Na drugi dzień wyciagnełam . Każdy plaster mięsa posmarowałam,musztarda i chrzanem.
Na to połozyłam słupki warzyw i cebulke czerwoną.
Mocno zawinełam w rulony i spiełam porządnie patyczkami do grilla.
Przełozyłam do naczynia żaroodpornego posypałam delikatnie papryką czerwona w proszku i posmarowałam olejem. Włożyłam do nagrzanego piekarnika do 180*C i piekłam 1h i 15 minut.(od czasu do czasu przekręcając)

Ja podałam z ziemniaczkami i ogóreczkiem 🙂

SMACZNEGO . . . . .

Składniki

  • 5 plastrów karkówki bez kości (mozna mniej mozna więcej w zalezności ile osób)marynata do mięsa wieprzowego
  • olej 2 łyzki
  • 2 łyżki chrzanu (ja dałam ze sloiczka)
  • 2 łyzki musztardy gruboziarnistej
  • 1 łyzka czosnek granulowany
  • papryka czerwona 5 pasków
  • ogórek korniszon 5 pasków
  • marchew surowa 5 słupków
  • cebulka czerwona (wg.uznania)
  • papryka czerwona w proszku 2 łyżki
  • sól,pieprz (niekoniecznie bo przyprawa do miesa wieprzowego jest dość słona )

Podobne przepisy do Ruloniki z Karkóweczki :-)